Endise Läänemere viinaranna alkoholipoed kõrbevad (9)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletud alkoholipoed Tallinna sadama piirkonnas. FOTO: Mihkel Maripuu
Suletud alkoholipoed Tallinna sadama piirkonnas. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

«Ei ole enam mõtet tulla, hinnad liiguvad Soome tasemeni. Pigem seadke end Läti või Saksamaa piirile,» ütleb soomlane Timo pärast käiku Tallinna sadamas asunud viinapoodi Superalko.

Umbes samamoodi – õlu pole enam nii odav, viina hind on tõusnud, kallim kui praamipilet, lähme parem Lätti – kirjutavad ka paljud teised sadama alkoholikauplusi väisanud soome turistid oma näo ja nimega Google’i arvustustes.

Küllap just seetõttu on viimase aasta jooksul vähemalt kolm sadama alkoholikauplust uksed kinni pannud. Käibe ja klientuuri vähenemisest ei maksa üldse rääkida. See on kestnud juba aastaid. Tallinnast kui Läänemere viinarannast, kus soomlased kärude viisi odavat alkoholi laeva peale vinnasid ja sadamapoodide omanike kukruid täitsid, pole enam palju järele jäänud.

Päike jäigi pilve taha

Superalko kett pani vahetult enne eelmise aasta lõppu kinni Lootsi 4 asunud poe. Asukoha üle ei saanud kurta, jääb otse turistide tee peale. Siiski polnud mõtet enam kauplust pidada, kuna müük kidus juba pikemat aega, ütles Imre Poll, kes juhib Aldar Eestit, mis omakorda käitab mitutkümmet Superalko, Cityalko ja Aldar Marketi poodi üle Eesti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles