Medvedev: majanduse ja tootmise digitaliseerimine kätkeb endas ohte (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Foto: Dmitry Astakhov / Dmitry Astakhov/POOL/TASS/Scanpix

Majanduse ja tootmise digitaliseerimine kannab endas tõsiseid ohte ja see nõuab uut lähenemist ühiskonna julgeoleku ja inimeste eraelu valdkonnale, ütles Vene peaminister Dmitri Medvedev teisipäeval.

Uute väljakutsetena mainis Medvedev digiteisikuid, droontransporti, ehituse ja tootmise 3D tehnoloogiaid. «Kõik see nõuab uut lähenemist juhtimisele ja töötajate koolitamisele,» sõnas peaminister. 

«Vaba ligipääs teabele nõuab ühiskonna julgeoleku ja eraelu kaitse teist taset. Siia on koondunud tohutu uus potentsiaal ja nagu sellise potentsiaali puhul tavaks, koonduvad sinna samal ajal tohutud riskid,» sõnas Medvedev.

Viimase aastakümne riskide seas mainis Medvedev sotsiaalse ebavõrdsuse süvenemist, «mis kutsub esile üleüldise rahulolematuse isegi üsna kõrge heaoluga ühiskondades ja see võib suureneda sh uute murede pärast hõivevaldkonnas».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles