Kreml: Putini palk läheb panka, mis langes esimeste seas USA sanktsioonide alla (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin. 
Vladimir Putin. Foto: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Vene president Vladimir Putin kasutab sularaha äärmiselt harva, tema töötasu ja sõjaväepension kantakse panga Rossija kontole, ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov, kelle sõnul on riigipea põhitähelepanu Venemaa siseprobleemidel.

«Kui kehtestati esimesed sanktsioonid, pidasid ameeriklased Krimmi Venemaaga liitmise peamiseks süüdlaseks hulka meie ettevõtteid, sh panka Rossija. Just siis otsustas president kanda oma töötasu ja sõjaväepensioni just selle panga kontole,» sõnas Peskov usutluses ajalehele Argumentõ i Faktõ.

Ta jäi võlgu vastuse küsimusele Putini sõjaväepensioni suurusest.

Vastuseks küsimusele, kas presidendi käest käib läbi sularaha, ütles Peskov: «Seda juhtub paar korda aastas, kui ta näiteks käib mäesuusatamas ja astub mägikohvikusse, kus on arveldamiseks vaja sularaha.»

Suhted USAga ja Ukraina küsimused on pidevalt presidendi tähelepanu keskmes, kuid enim tähelepanu pöörab ta eelkõige Venemaa enda olukorrale, sedastas Peskov.

«Eelkõige teeb presidendile muret siiski see, mis toimub meil riigis. Nii on alati olnud,» ütles pressisekretär.

Kuid tema sõnul jäävad rahvusvahelised suhted presidendi töö lahutamatuks osaks.

«Ülemjuhatajana nõuab Putini pidevat tähelepanu Süüria, sest seal asuvad meie sõjaväelased. Suhted USA ja Ukrainaga on meie vanad mured ja need on pidevalt presidendi huviväljas,» märkis Kremli pressiesindaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles