Maksuvaba tulu ülekasutajad näevad nüüd eeldatava tagasimakse suurust

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuvaba tulu eelistatakse kätte saada ühekorraga.
Maksuvaba tulu eelistatakse kätte saada ühekorraga. Foto: Sille Annuk

Maksu- ja tolliamet (MTA) pakub alates tänasest informatsiooni eeldatava tulumaksukohustuse kohta ehk e-maksuametist saab vaadata, kas ja kui palju tuleb ligi 60 000 inimesel tuludeklaratsiooniga riigile tagasi maksta.

Üheteistkümne kuu põhjal oli tulumaksu oodatust vähem tasunud ehk eeldatavalt peab tuludeklaratsiooniga riigile tagasi maksma 57 000 inimest summas 10,8 miljonit eurot. 

Maksuvaba tulu kasutamist näeb e-maksuametis/e-tollis rubriigis «Minu sissetulekud». «Rakenduses kuvame eeldatava tulumaksukohustuse ainult ametile deklareeritud andmete pealt,» selgitas MTA pressiesindaja ERRile.

Lõplik tulem 2018. aasta kohta kujuneb tuludeklaratsiooni alusel, mis tuleb isikul esitada hiljemalt 1. aprilliks ning tulemi arvutamisel võtab MTA arvesse ka kõik tehtavad mahaarvamised, mida inimesel on võimalik kasutada, seega ei pruugi inimesel tegelikku tagasimaksekohustust tekkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles