Nissani eksjuht sai kraesse veel kaks süüdistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
64-aastast Ghosni peetakse üheks autotööstuse kõige mõjuvõimsamaks isikuks.
64-aastast Ghosni peetakse üheks autotööstuse kõige mõjuvõimsamaks isikuks. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA

Jaapani prokurörid esitasid reedel Nissani endise juhi Carlos Ghosni vastu kaks uut rahalise väärkäitumise süüdistust, teatasid tema advokaat ja Tokyo ringkonnakohus.

Ghosn juba seisis silmitsi oma palga aladeklareerimise süüdistusega. Uued süüdistused käsitlevad palga täiendavat aladeklareerimist veel kolme aasta võrra ning «usalduse rasket rikkumist» ettevõtte rahaasjades.

Usalduse raske rikkumise süüdistus keskendub keerukale skeemile, milles Ghosn väidetavalt üritas kanda välisvaluutalepingutest tekkinud kahju Nissani arvele. Lisaks maksis ta väidetavalt firma rahadega hüvitist ühele Saudi tuttavale, kes oli andnud välisvaluutalepingutele tagatist.

Ghosni advokaat Motonari Otsuru lubas peatselt taotleda Ghosni vabastamist kautsjoni vastu. Samas tunnistas ta, et kuna usalduse raske rikkumine on Jaapanis väga tõsine süüdistus, siis jääb Ghosn tõenäoliselt vahi alla kohtuprotsessi alguseni. See võib omakorda olla kuue kuu kaugusel, lisas Otsuru.

Prokurörid esitasid reedel süüdistused ka Nissani ja Ghosni nõuniku Greg Kelly vastu, sest väidetavalt aladeklareeris ta oma palka seniarvatust samuti kolme aasta võrra rohkem.

Ghosn arreteeriti mullu novembri keskpaigas. 

Jaapani seaduste järgi võib Ghosni oodata kuni 10-aastane vanglakaristus, kuni 10 miljoni jeeni suurune trahv või mõlemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles