Saage tuttavaks: tõenäoliselt rikkaim naine maailmas

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel Vanity Fairi Oscari-auhindade peol paistsid Jeff ja MacKenzie Bezos koos igati õnnelikud.
Mullusel Vanity Fairi Oscari-auhindade peol paistsid Jeff ja MacKenzie Bezos koos igati õnnelikud. Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Kui maailma rikkaima inimese, Amazoni asutaja ja juhi Jeff Bezose 25 aastat kestnud abielu lahutatakse, saab tema endisest abikaasast MacKenziest ilmselt rikkaim naine ja praeguse seisuga rikkuselt viies inimene maailmas.

Praegu on maailma rikkaim inimene Jeff Bezos, kelle vara väärtus on Bloombergi arvutuste järgi 137 miljardit dollarit. Kui summa pooleks jagada, jääks kummagi vara väärtuseks 68,5 miljardit dollarit. Sellega tõuseks MacKenzie Bezos maailma rikkaimaks naiseks, tõugates esikohalt L’Oreali asutaja Eugène Schuelleri lapselapse Franç​oise Bettencourt Meyersi, kelle vara väärtus on 45,7 miljardit dollarit. Ühtlasi saaks temast jõukuselt viies inimene planeedil; praegu kuulub see positsioon Zara asutajale Amancia Ortegale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles