Maksu- ja tolliametist lahkus mullu pea iga kümnes töötaja

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet. FOTO: Sander Ilvest/Postimees
Maksu- ja tolliamet. FOTO: Sander Ilvest/Postimees Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eelmisel aastal lahkus maksu- ja tolliametist (MTA) kokku 136 töötajat, mis teeb personali voolavuseks 9,38%. Vabatahtlikult lahkus 5,11% töötajatest.

MTA peadirektori asetäitja Rivo Reitmanni sõnul toimusid peamised personalimuudatused arendustegevuste ja e-teenuste arengu oas. Nimelt on majanduskeskkond tehnoloogia arengu tõttu tema sõnul kiires muutuses ning MTA peab sellega kohanema.

Reitmanni sõnul värvati mullu juurde 80 uut kolleegi ning loodi uusi ametikohti. «Näiteks liitusid meiega 2018. aastal äriarhitekt, e-teenuste disainer ning e-büroo juht,» ütles ta. Suurim organisatsiooniline muudatus toimus ameti jaoks detsembris, kui uuendati teenuste osakonna senist töökorraldust ja juhtimist.

Muudatuste põhjuseks oli vähenevate klientide arv teenindusbüroodes, e-teenuste kasutamise kasv ja teenusepõhise juhtimise juurutamine. «Selle muudatuse raames lõpetati teenistussuhe 32 teenistujaga. Struktuurimuudatuste käigus ametikohtade kaotamise tõttu lahkus aasta vältel kokku 42 teenistujat, lisaks valisid lahkumise koondamise teel 11 teenistujat, kelle ametikoha ülesanded muutusid olulisel määral,» ütles Reitmann.

Eelmisel aastal lõppes MTA-l töösuhe kokku 136 teenistujaga, mis teeb ameti 2018. aasta personali voolavuseks 9,38%, mille hulgas on ka omal soovil lahkujad. Vabatahtlik personali voolavus oli mullu 5,11%, mis on Reitmanni hinnangul praegustes tööjõu kiire voolavuse tingimustes väga madal tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles