Pensionifondid said mullu tugevalt räsida (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionifondid 2018.
Pensionifondid 2018. Foto: Postimees

Lõppenud pöörasel börsiaastal said räsida ka Eesti teise samba pensionifondid, mille ühe aasta tootlus olid peamiselt negatiivne. 22st teise samba pensionifondist olid positiivse tootlusega vaid viis.

Kuna pensionifondid on aga pika- ja ülipikaajalised investeeringud, muretseda ei maksa. Tõusud ja langused on finantsturgude lahutamatu osa ja pikaajaliste perioodide tootlus on kenasti plussis.

Kõige parem näitaja oli eelmisel aastal LHV pensionifondil M, mille ühe aasta tootlus on 1,07 protsenti. Positiivse tootlusega paistsidki silma vaid LHV teise samba pensionifondid ja Tuleva maailma võlakirjade fond.

Nelja kõige kehvema pensionifondi tootlus olid enam kui viie protsendiga miinuses. Need olid Swedbank K4 (–5,33 protsenti), Luminor A pluss (–5,55 protsenti), LHV Pensionifond Indeks (–5,81 protsenti) ja SEB Pensionifond Energiline (–5,97 protsenti).

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles