«Miks on Eestis lubatud õunte müük, mis on kaetud vahaga? Ostsin Comarketist õunad, mis peale pesu muutusid valgelaiguliseks. Alles peale 2-3 minutit kuuma vee all hõõrumist, enam vaha ei paistnud. Kas see on inimese tervisele ohutu?»
Lugeja foto: miks on poes müüdavad õunad vahaga kaetud? (2)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastab veterinaar- ja terviseameti toiduosakonna peaspetsialist Jaana Oona:
«Lisaainena on mitmed vahad lubatud kasutada puuviljade välispinna töötlemisel. Mõnele ainele on kehtestatud piirnorm, kuid üldiselt kasutatakse neid hea tootmistava kohaselt vastavalt kavandatud eesmärgile. Vahad aitavad puuviljadel kauem säilida. Puuviljade välispinna töötlemine vahaga on tarbijale ohutu, kuid soovitav on puuvilju enne tarbimist korralikult pesta.»