EAS kontrollib raskustes Weekendile antud toetust

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival Baltic Pärnu rannas.
Weekend Festival Baltic Pärnu rannas. Foto: Konstantin Sednev

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) kontrollib raskustesse sattunud Weekend festivalile antud 65 000 euro suuruse toetuse abikõlblikkust ja projekti eesmärkide täitmist, milleks oli tuua Eesti majutusettevõtetele vähemalt 6200 väliskülastajate ööbimist.

EAS-i toetuste keskuse direktori Monica Hankovi sõnul esitas Weekend Festival Baltic OÜ toetuse väljamaksmise aluseks olevad aruanded tähtaegselt ning need on praegu tavapärases kontrollis.

«Sealhulgas kontrollib EAS hetkel nii projekti eesmärkide täitmist kui ka kulude abikõlblikkust,» ütles Hankov.

Ta selgitas, et toetuse saanud projekti eesmärgiks oli tuua Eesti majutusettevõtetele vähemalt 6150 väliskülastajate ööbimist ning toetuse saamiseks peab ööbimiste arv olema tõendatud.

«107 000 eurot on EASile esitatud projekti kogumaksumus ning see on väike osa kogu sündmuse eelarvest. 65 000 sellest on EASi toetus ning 42 000 eurot on projekti omafinantseering. Toetuse väljamaksmise eelduseks on EASile projekti raames toetuse saamiseks esitatud arvetest vähemalt omafinantseeringu tasumine (lisaks arvete mitteabikõlblik osa nt käibemaks), sealhulgas tuleb nimetud summade tasumist EASile tõendada vastavate maksekorralduste esitamisega,» rääkis Hankov.

Ta rõhutas, et EASi toetus on väike osa kogu sündmuse eelarvest ning seda anti konkreetsetele tegevustele ja kuludele.

Weekend Festival Baltic sai 65 000 euro suuruse toetuse ka 2016. ja 2017. aastal, siis olid projekti kogumaksumused vastavalt 93 000 ja 107 000 eurot. EASi kinnitusel kasutati neid toetuseid eesmärgipäraselt ja projektides seatud eesmärgid täideti.

Pakkumine ettevõtjatele: 25 protsenti või mitte midagi

Ettevõtjad, kes ootavad siiani suvel toimunud Weekendi festivali korraldajatelt raha, said detsembri alguses hoopis üllatava pakkumise: võtad võlast 25 protsenti või festival läheb pankrotti, kirjutas Äripäev.

Weekend Festival Baltic OÜ omanik John Rugemalira teatas kirjas partneritele, et ettevõtte pankroti vältimiseks saavad nad maksta ettevõttele, kelle ees neil võlg üleval on, kokku 25 protsenti tasumata võlast neljas võrdses osamakses. Maksetega saaksid nad tema väitel alustada jaanuari keskelt ning need tehakse kord kuus. «Pärast nende nelja osamakse tasumist loeksime võla teie ees täielikult tasutuks ning kõik järgnevad nõuded kehtetuks.»

Rugemalira palub kirjas meeles pidada, et kui algatataks pankrotimenetlus, ei saa nad nii head pakkumist kõrgete menetluskulude tõttu enam teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles