Enefit Green laenas Nelja Energia võlgade refinantseerimiseks 260 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia ja Vardar sõlmimas lepingut Nelja Energia ostuks Enefit Green poolt.
Eesti Energia ja Vardar sõlmimas lepingut Nelja Energia ostuks Enefit Green poolt. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti Energiale kuuluv roheenergiafirma Enefit Green sõlmis 260 miljoni euro mahus laenulepinguid, et maksta tagasi Nelja Energia võlad.

Lepingut sõlmiti 200 miljoni euro ulatuses SEB ning 60 miljoni euro mahus Swedbankiga, teatas Eesti Energia börsile.

Tagamata laenude tähtaeg on viis aastat, tagasimaksetähtaeg aga seitse aastat.

Laenamise eesmärk on refinantseerida hiljuti soetatud taastuvenergiafirma Nelja Energia võlakohustused, mille Enefit Green omandamise tõttu üle võttis, lisaks kasutatakse vahendeid üldiseks otstarbeks.

Valitsus on teinud põhimõttelise otsuse viia Enefit Greeni vähemusosalus börsile. Novembri keskel ütles riigikogu majanduskomisjoni esimees Sven Sester BNS-ile, et firma võib börsile jõuda poole aasta jooksul.

Enefit Green on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergiafirma, mis toodab elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist, päikesest ja segaolmejäätmetest.

Nelja Energia omandamisega lisandus Enefit Greeni tootmisportfelli lisaks tuuleparkidele ka pelletitehas Lätis ning vähemusosalused Eestis asuvates biogaasijaamades ja tuulikute hooldusremondi ettevõttes.

Ettevõttele kuulub tehingu lõpule viimise järgselt Baltikumis kokku 398 megavatti tuuleenergia võimsust. Lisaks kuulub ettevõttele kokku 25 megavatti elektritootmisvõimsust ja 85 megavatti soojustootmisvõimsust taastuvatest allikatest koostootmisjaamades.

Enefit Greeni elektritoodang kasvasomandamistehingu järgselt pea kolm korda ja ületab 1 teravatt-tunni piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles