Nissani eksjuht võeti jälle vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Autofirma Nissan endine juhatuse esimees Carlos Ghosn on prokuröride korraldusel uuesti vahi alla võetud, seekord usalduse kuritarvitamises kahtlustatuna, edastas Jaapani meedia reedel.

Rahvusringhääling NHK ning uudisteagentuur Jiji edastasid, et Ghosn võeti vahi alla «raskendatud asjaoludel usalduse kuritarvitamises» kahtlustatuna.

Uus vahistamine annab prokuröridele 48 tundi tema küsitlemiseks uute kahtlustuste asjus.

Värske areng näib kummutavat autotöösturi lootused peatsele vabanemisele.

Renault' tegevjuht lootis peagi kautsjoni vastu vabadusse pääseda, sest Jaapani kohus lükkas neljapäeval tagasi prokuratuuri taotluse tema kinnipidamist pikendada.

Ghosn peeti Tokyos kinni 19. novembril kahtlustatuna finantskuritegudes ja oma palga ulatuslikus aladeklareerimises. Teda on hoitud Tokyo põhjaosa kinnipidamiskeskuses väikses kongis, kus ta on kurtnud külma ja riisikeskse menüü üle.

Ghosni pikk vahi all hoidmine on toonud kaasa kriitikat, eriti välismaalt.

Jaapani seaduste alusel on võimalik kahtlusaluseid uute süüdistuste alusel mitu korda uuesti vahi alla võtta.

Prokuratuur esitas Ghosnile ametliku süüdistuse 10. detsembril, süüdistades teda oma palga viie miljardi jeeni ehk 44 miljoni dollari ulatuses aladeklareerimises vahemikus 2010-2015.

Samal ajal pikendati tema kinnipidamist, tuginedes kahtlusele, et ta võis viimase kolme aasta jooksul palka veel nelja miljardi jeeni jagu teatamata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles