Finantskuritegudes kahtlustatav autotööstur võib kautsjoni vastu vabaneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Nissani endine esimees ja Renault' tegevjuht Carlos Ghosn võidakse lähiajal kautsjoni vastu vabastada, kuna Jaapani kohus lükkas neljapäeval tagasi prokuratuuri taotluse tema kinnipidamist pikendada.

Ghosn peeti Tokyos kinni 19. novembril kahtlustatuna finantskuritegudes ja oma palga ulatuslikus aladeklareerimises.

Neljapäeval teatas Tokyo ringkonnakohus, et prokuratuur taotles 20. detsembril tema kinnipidamise pikendamist, kuid taotlus lükati tagasi.

Jaapani süsteemis on erakordselt ebatavaline, et kohus ei nõustu prokuratuuri taotlusega pikendada oma süüd eitava süüaluse kinnipidamist.

Kohtu otsus võib tähendada, et Ghosn vabastatakse juba reedel, kirjutas rahvusringhääling NHK.

Kohalik uudisteagentuur Jiji Press kirjutas, et Ghosni advokaadid ilmselt taotlevad nüüd tema kautsjoni vastu vabastamist, samas kui prokuratuur võib kohtuotsuse vaidlustada.

Prokuratuur esitas Ghosnile ametliku süüdistuse 10. detsembris, süüdistades teda oma palga 5 miljardi jeeni ehk 44 miljoni dollari ulatuses aladeklareerimises vahemikus 2010-2015.

Samal ajal pikendati tema kinnipidamist, tuginedes kahtlusele, et ta võis viimase kolme aasta jooksul palka veel nelja miljardi jeeni jagu alateatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles