Majanduskomisjon lükkas laevanduseelnõu muudatusettepanekute arutamise uude aastasse

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lekkima hakanud kaubalaev Glory Hongkong pukseeritakse BLRT-sse remonti, laevaomaniku suhtumine Eesti lipu alla tulemisest ei ole teada.
Lekkima hakanud kaubalaev Glory Hongkong pukseeritakse BLRT-sse remonti, laevaomaniku suhtumine Eesti lipu alla tulemisest ei ole teada. Foto: Erik Prozes / Postimees
  • Laevad Eesti lipu alla seaduseelnõu arutelu majanduskomisjonis lükati edasi

Riigikogu majanduskomisjon lükkas laevade Eesti lipu alla toomiseks ette valmistatud seaduseelnõu muudatusettepanekute üle otsustamise uude aastasse.

13. detsembriks määratud laevanduseelnõu muudatusettepanekute hääletamine majanduskomisjonis lükati edasi. 4. detsembril toimus muudatusettepanekute arutelu merendussektori esindajate ja ekspertide osalusel. 10. detsembri majanduskomisjoni istungil vaadati ettepanekud ja seisukohad veelkord läbi, kuid otsuse tegemine lükati edasi.

Et peamine muudatusettepanek puudutas meremeeste tulumaksumäära muutmist ning 0% tulumaksu kehtestamist, leiti, et nii olulise muudatuse sisse viimine tähendaks eelnõu täielikku ümber tegemist ning see ei mahuks kavandatud ajaraamidesse. 

Arutati ka küsimust, kas Euroopa riigiabiluba võib taotleda enne eelnõu lugemise lõppu, seisukohad lahknesid ka selles küsimuses. Tõdeti, et seda praktikat on rakendatud, kuid komisjoni liikmed Arto Aas ja Toomas Kivimägi leidsid, et tuleks toimida tavapraktika järgi ning eelnõu esmalt lõpuni lugeda. 

Sven Sester sõnas kokkuvõtvalt, et komisjon jätkab arutelu 2019. aasta jaanuari esimestel töönädalatel ning palub Rahandusministeeriumi ametnikel teha vastavalt 10.12.2018 komisjoni istungi tähelepanekutele täiendavad muudatusettepanekud.

Otsustati muuta majanduskomisjoni nädala töökava ja jätta neljapäeval, 13.12.2018 kavandatud istung ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles