Renault jätab maksupettuse kahtlustusega juhi ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Ghosn.
Carlos Ghosn. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Prantsuse autofirma Renault teatas, et jätab Carlos Ghosni ettevõtte tegevjuhiks, leides, et tema töötasu on kooskõlas Prantsuse seadustega.

Ghosn peeti 19. novembril Jaapanis kinni ja esmaspäeval esitati talle süüdistus finantskuritegudes ja palga 44 miljoni dollari ulatuses aladeklareerimises.

Renault-Nissan-Mitsubishi autotööstusliidu ülejäänud kaks firmat on Ghosni juhatuse esimehe kohalt tagandanud.

Autotööstuse üks kõige mõjukamaid isikuid Ghosn vahistati 19. novembril, kui prokuratuur esitas talle süüdistuse oma sissetulekute ebatäpses deklareerimises. Prokuratuuri teatel jättis mees viie aasta jooksul alates 2010. aastast deklareerimata ligemale poole oma sissetulekust, mis ulatus ligi 10 miljardi jeeni ehk 78 miljoni euroni.

Nissan vallandas Ghosni mõni päev hiljem ja väitis, et teda aitas skeemi väljamõtlemisel nõukogu endine liige Greg Kelly, kellele samuti esitati kriminaalsüüdistus.

Esmaspäev oli viimane tähtaeg, mil Ghosni ja Kellyt vahi all võis hoida, kuid prokuratuur esitas Ghosnile uue süüdistuse, mille järgi varjas ta oma sissetulekuid ka aastatel 2016–2018. Süüdimõistmise korral võivad endine juht ja tema kaasosaline minna kuni kümneks aastaks trellide taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles