Jõuluhooaeg kasvatab pakimahte

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et vältida ummikut pakiautomaatides, tuleks pakile esimesel võimalusel järele minna.
Et vältida ummikut pakiautomaatides, tuleks pakile esimesel võimalusel järele minna. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmise aasta novembriga võrreldes kasvasid pakimahud sel aastal viiendiku võrra, mis näitab, et logistikasektoris on jõuluhooaeg hästi käima läinud, ütleb Itella Estonia pakiteenuste direktor Rauno Parras.

«Tänavu novembris kasvasid pakimahud tervikuna 20 protsenti. Veelgi suuremat kasvutrendi on oodata detsembri mahte prognoosides. Kogemus näitab, et jõulude eel kasvavad päevased mahud rahulikuma ajaga võrreldes koguni kaks korda,» kirjeldas Parras.

Jõuluhooaja kasvavate pakimahtudega toimetulekuks on Itella tänavu Eestis avanud paarkümmend uut pakiautomaati ning laiendanud olemasolevaid kõrge nõudlusega automaate. Kiire laienemine on toimunud ka üle lahe Soomes, kus tänavu novembris avatakse Posti Grupi poolt riigi tuhandes pakiautomaat ning tuleval aastal plaanitakse lisada veel ca 500 uut pakiautomaati.

«Uute automaatide hea täituvus nii Eestis kui ka Soomes lisab julgust ka tulevikus automaadivõrku laiendada. Viimastest täiendustest on eriti hästi end tõestanud pakiautomaadid Kuressaare Auriga keskuses, Tallinnas Nautica keskuses ja pealinnast väljasõidul Astangu Rimis,» kinnitas Parras.

Et soodustada pakiautomaatide kiiret läbilaskevõimet on palve kõikidele pakisaajatele oma pakkidele samal päeval võimalikult kiiresti järele minna. «Palun minge pärast vastava teavituse saamist oma pakile samal päeval võimalikult kiiresti järele. Sel teel suureneb pakiautomaatide läbilaskevõime ja ka teistel pakisaajatel õnnestub oma pakid soovitud asukohast kiiresti kätte saada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles