Keskmine palk ületab buumiaegse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam ületab praegune palk buumiaegset elektrienergia tegevusala puhul,
Kõige enam ületab praegune palk buumiaegset elektrienergia tegevusala puhul, Foto: Scanpix/CORBIS

Selle aasta kolmanda kvartali keskmine palk ületab buumiaegset tippu 9 euro võrra, kinnitab rahandusministeerium.

Kõige enam ületab praegune palk buumiaegset elektrienergia tegevusala puhul, koguni 120 euro võrra. Oluliselt madalam on aga 2008. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes palk, mida saadakse muude teenindavate tegevuste eest. Selles valdkonnas on palk kolme aasta taguse aja võrreldes langenud 181 eurot, avalikus halduses ja riigikaitses 74 eurot.

Keskmine brutokuupalk oli 2011. aasta kolmandas kvartalis 809 eurot, mis on 6,6 protsenti rohkem kui aasta eest. Palgakasv ületas varasemaid ootusi, kuid majanduskasvu aeglustudes on oodata ka keskmise palga kasvamist mõnevõrra tagasihoidlikumas tempos.

Reaalpalk ehk palk, milles on arvesse võetud ka hinnatõus, kasvas 1,2 protsendi võrra esmakordselt pärast pea kolm aastat kestnud langust, kusjuures kasv oli kõige kiirem siseturule suunatud tegevusaladel.

Keskmine brutokuupalk suurenes kolmandas kvartalis kõige enam mäetööstuses (13,4 protsenti), hulgi- ja jaekaubanduses (12,5 protsenti), kinnisvara (11,6 protsenti) ning halduse- ja abitegevuste (10,3 protsenti) tegevusaladel. Keskmise palga kasv nendel aladel on seotud nõudluse taastumisega siseturul ja kulude optimeerimisega, kuna madalapalgaliste ametikohtade arvu vähendamine võimaldab tõsta spetsialistide palkasid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles