Tööstustoodang kasvas oktoobris 2 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enics Eesti on elektroonika seadmeid tootev tehas Elvas.
Enics Eesti on elektroonika seadmeid tootev tehas Elvas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta oktoobris 2 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, teatas statistikaamet.

Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid kahanes mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti oktoobris 2 protsenti rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid oktoobris eelmise aasta sama kuu mahu.

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, mööblitootmise ning puidu töötlemise suurenemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektriseadmete ja metalltoodete tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris 68 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta oktoobriga ekspordiks 8 protsenti ja koduturule 10 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti selle aasta oktoobris septembriga võrreldes tööstuses kokku 1 protsent rohkem toodangut. Töötleva tööstuse toodang suurenes eelmise kuuga võrreldes 2 protsenti.

2017. aasta oktoobriga võrreldes vähenes elektritootmine 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles