Soome ehitusturu langus kõiki ehitajaid Eestisse tagasi ei too

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Soome ehitusturul on näha jahtumise märke ning kahanenud on ka Eesti ehitusfirmade ekspordimahud, mis tähendab, et paarkümmend tuhat Eesti ehitajat, kes Soomes töötavad, võivad varsti Eestisse tagasi tulla, kirjutab ERR.

 

 

 

Nordeconi juhatuse esimees Gerd Müller seda tõenäoliseks ei pea. "Esiteks on nad läinud sinna kõrgema palga ootuses ja Soome ehitushinnad on peaaegu kaks korda kõrgemad kui Eestis. Kui sama palgatasemega Eestis ehitama hakatakse, tähendab see, et Eestis peaksid ehitushinnad päris tugevalt tõusma, kui tõesti sealt peaks tulema palju neid töötajaid tagasi siiapoole," selgitas Müller.

Tegelikult on juba tänaseks eestlaste Soomes ja Roostis ehitamine vähenenud. Statistikaameti andmetel vähenes välisturul tegutsevate Eesti ettevõtete ehitusmaht tänavu kolmandas kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga seitse protsenti. Välisriikides tehtud ehitustööde osatähtsus ehitusmahust tervikuna vähenes kaheksalt protsendilt kuuele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles