Eesti eakad usinaimad töölkäijad

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate tööhõive FOTO: P M
Eakate tööhõive FOTO: P M Foto: P M

Kuigi Eestis kurdetakse tihti, et üle 50 aasta vanustel on keeruline tööd leida, räägib statistika teist keelt. Eesti on 50–74-aastaste tööhõive poolest Euroopa tipus.

Novembris avaldas statistikaamet tööjõu-uuringu, kust selgus, et jätkuvalt kasvab vanemaealiste ehk 50–74-aastaste aktiivsus tööturul. Enamgi, vanemaealiste tööhõive määr kasvas III kvartalis 59,1 protsendini, mis on selle sajandi rekord. Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga, suurenes 50–74-aastaste hõivatute arv 4500 võrra ja töötute arv vähenes 3000 võrra.

Veelgi huvitavamaks muutub pilt, kui võtta võrdluseks Euroopa näitajad. Selgub, et Eesti on vanemaealiste hõivelt Euroopa Liidus esikohal, laiemalt Euroopas aga jääb alla vaid Islandile ja Šveitsile. Euroopa Liidu keskmist lüüakse pika puuga. Eesti on eespool kõigist naabritest, sh Soomest ja Rootsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles