Selles riigis kasvab ülirikaste arv märksa kiiremini kui mujal maailmas

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bollywoodi tähed Ranveer Singh ja Deepika Padukone, kes hiljuti abiellusid, omavad mõlemad märkimisväärset varandust.
Bollywoodi tähed Ranveer Singh ja Deepika Padukone, kes hiljuti abiellusid, omavad mõlemad märkimisväärset varandust. Foto: FRANCIS MASCARENHAS / REUTERS

India on suurte kontrastide maa, kus vaesuses elavate masside kõrvalt kasvab üha kiiremini äärmiselt rikaste inimeste arv.

Finantsterminit high-net-worth individual (HNWI) kasutatakse inimeste puhul, kellele kuuluvate investeeritavate varade väärtus ületab miljard dollarit. Just selliste isikute arv kasvas Indias möödunud aastal 22,2 protsenti 278 000 inimeseni – kiiremini kui üheski teises riigis maailmas. Lisaks kasvas India rikkurite vara kokku samuti 20 protsenti 1,1 triljoni dollarini, selgub Aasia riikide jõukusraportist, mille koostas konsultatsioonifirma Capgemini.

Ülejäänud maailmas kasvas HNWIde arv keskeltläbi 9,6 protsenti ja nende jõukus 9,2 protsenti.

Raporti hinnangul on India rikkurite kiire kasvu taga stabiilne valitsus, mis võimaldab vastu võtta ärijuhtidele kasulikke seadusi, seda eriti tootmises. India hüppas kõige tootmissõbralikumate ettevõtete edetabelis möödunud aastal lausa 30 kohta.

Viimase 10 aastaga on India SKT enam kui kahekordistunud, võimaldades rohkematel inimestel oma jõukust kasvatada. Möödunud aasta jooksul kasvas India aktsiaturu koguväärtus 51,3 protsenti võrreldes aastaga enne seda ja SKT 6,7 protsenti.

Vaatamata kiirele kasvule jääb India siiski numbritelt pikalt alla sellistele riikidele nagu Jaapan ja Hiina. Kõigist Aasia riikidest on HNWIdel varasid kõige rohkem kokku just Jaapanis. India on siiski tublil kolmandal kohal, edestades selliseid arenenud riike nagu Austraalia ja Lõuna-Korea.

Allikas: Quartz

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles