Eesti ettevõtjad: Soome ehitusturu uinumine lööb ka meid

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusplats.
Ehitusplats. Foto: Jeppe Gustafsson/TT/JEPPE GUSTAFSSON

Viimastel aastatel buuminud Soome ehitusturul on näha languse märke, Eesti ehitusala ettevõtjate sõnul pole veel paanikaks põhjust, aga tähelepanelik tuleb olla, kirjutab Äripäev.

«Tegelikult käib ehitus Soomes täie hooga,» ütles ehitusfirma Rand & Tuulberg üks omanik ja Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimees Raivo Rand, kelle sõnul pole ehituslubade mahu languses midagi drastilist.

Tema sõnul võivad languse taga olla ette võetud ehitusload, mida ei ole suudetud praeguseks realiseerida. Toetudes Muuga Betoonelementide ekspordinumbritele, tõdes Rand, et mõningad projektid on Soomes venima jäänud.

Ranna hinnangul pole ehituslubade mahu langemine 2015. aasta tasemele tume perspektiiv, kuna ka tollal oli tase Soomes väga hea ja praeguse olukorra on võibolla tinginud tööjõupuudus.

Loe pikemalt Äripäevast.

Postimees kirjutas teisipäeval, et Soome ehitusturu langust on prognoositud pikka aega, nüüd ilmneb see ka statistikas.

Statistikakeskuse teatel on uusi ehituslube juulist septembrini väljastatud erandlikult vähe. Uusimate andmete kohaselt eraldati uusi ehituslube vaid 5,8 miljoni kuupmeetri ulatuses, mis on mullusest 25,4 protsenti vähem. 

Uuringufirma Etla teatas esmaspäeval, et Soome ehitussektoris on oodata langust, mis algab ilmselt järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles