Kristjan Rahu tõukas Armin Karu troonilt

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgus, et Austraalia investeerimisfond First State ostab 85 protsenti Eesti suurimast kaugküttefirmast, Kristjan Rahule kuuluvast Utilitasest. Energiafirma müügist laekub praegusele omanikfirmale kokku 320 miljonit eurot ning sellest omakorda lõviosa ehk ligi 273 miljonit eurot saab Kristjan Rahu.

Sellega summaga lööb Rahu pea kahekordselt senist Eesti rekordiomanikku Armin Karu, kes seni oli teeninud ülekaalukalt suurima summa, mida Eesti ettevõtjad on oma firmade või osaluste müügist teeninud. Nimelt müüsid Olympicu suuromanikud Armin Karu ning Jaan Korpusov oma aktsiad erakapitalifirmale Novalpina Capital ning teenisid osaluse müügist vastavalt 136 ja 55 miljonit eurot.

Toome siinkohal Eesti ettevõtete suurimad müügitehingud ja hindame, kui palju müügitulust Eesti ettevõtjatele laekus. Artikkel ilmus aasta alguses «SUUR ÜLEVAADE Kes on oma firma müügist enim raha saanud Eesti ettevõtja?».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles