Kodumaal kriitikat saanud Eesti alkoholipoliitika pälvis rahvusvahelise tunnustuse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis kasvas Soome alkomonopolis roosa veini müük pea poole võrra.
Juunis kasvas Soome alkomonopolis roosa veini müük pea poole võrra. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti alkoholipoliitika pälvis Edinburghis toimunud Euroopa alkoholipoliitika konverentsil European Award for Reducing Alcohol Harm (EARAH) auhinna erakordse pühendumise eest alkoholipoliitikasse. 

Eelmisel aastal tõstis Eesti alkoholipoliitika teema Euroopa Liidus (EL) päevakorda, paludes Euroopa Komisjonil käsitleda piiriülest kaubandust.

Eesti juhtis EL-i liikmesriike paluma Euroopa Komisjonil koostada terviklik märgistamissüsteem EL-is ja lõpetada alkoholitööstusele 2011. aastal antud erand. Europarlamendis 2011. aastal kinnitatud toidumärgistamise reegel jättis alkohoolsed joogid kõrvale kohustusest tuua välja energia- ja toitainete sisaldus.

Lisaks on Eestis riiklikul tasandil kehtestatud progresseeruv alkoholipoliitika ning Eesti on näidanud tõelist juhtpositsiooni alkoholipoliitika valdkonnas.

Auhinna võttis Eesti eest vastu möödunud nädalavahetusel toimunud konverentsil rahvatervise osakonna nõunik Triinu Täht. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles