Ettevõtjad ei ole uueks ID-kaardiks valmis (1)

Reet Pärgma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveamet tutvustas  uut ja rohkemate turvaelementidega ning kontaktivaba liidesega ID-kaarti. 
Politsei- ja piirivalveamet tutvustas  uut ja rohkemate turvaelementidega ning kontaktivaba liidesega ID-kaarti. Foto: Mihkel Maripuu

Üheksa päeva pärast saab politsei- ja piirivalveametist taotleda uut ID-kaardi, mille tootja on Prantsuse firma Idemia. Paraku pole ettevõtted vajaminevate arendustega valmis. Hetkel on süsteemid joonde saanud vaid Elisa ja maksu- ja tolliamet. Seega praeguse seisuga pääseb uue ID-kaardiga vaid nende kahe e-teenustesse.

Arendusteks on ettevõtetel aega olnud pool aastat. Riigi infosüsteemi amet (RIA) korraldas jaanipäeva eel koolituse, kus selgitati, mis uute ID-kaartidega muutub, ja jagati abistavaid juhendeid.

«Kuu aega tagasi saime aru, et midagi on valesti, sest tagasisidet ettevõtetelt ei tulnud. Meile ei saadetud küsimusi, kommentaare ega midagi. Kõik olid kahtlaselt vaiksed. Siis mõistsime, et nüüd tuleb hakata kiirustama, et ettevõtted oma arendused valmis saaksid,» ütles RIA eID valdkonna juht Margus Arm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles