Aaviksoo: riigil peaks Ida-Virumaa arendamiseks olema miljardiplaan

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikaülikooli rektori Jaak Aaviksoo sõnul tuleb praegu teha ka olulisemaid otsuseid, kui lihtsalt ühe õppekava avamine või sulgemine.
Tehnikaülikooli rektori Jaak Aaviksoo sõnul tuleb praegu teha ka olulisemaid otsuseid, kui lihtsalt ühe õppekava avamine või sulgemine. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

TalTechi (endise nimega Tallinna tehnikaülikool) rektor Jaak Aaviksoo leiab, et Ida-Virumaa on Eestis ainus piirkond, mis suudab tulevikus pakkuda ettevõtluse arendamisel pealinnale ja selle lähiümbrusele konkurentsi, aga selle elluviimiseks on vaja aastakümneid ettevaatavat plaani ja kokkulepet investeerida selle elluviimisesse suurusjärgus miljard eurot, kirjutab Põhjarannik.

«Kuidas see õnnestub, missuguses koostöös, mida tuua üle piiri, missuguste teadmiste baasil, missuguste inimestega − see on väljakutse, millele me peaksime praegu mõtlema, kui räägime ühtpidi kitsamalt põlevkivist, teistpidi kogu Virumaa tulevikust,» sõnas ta.

Tehnikaülikooli rektor ütles, et kui me tõesti tahame vaadata 20 või 30 aasta taha, siis tuleb praegu teha ka olulisemaid otsuseid kui lihtsalt ühe õppekava avamine või sulgemine, ühe uuringu rahastamine või mitterahastamine.

«See tähendab tegelikult poliitilisi valikuid − kuhu ja mida me lõppkokkuvõttes teha tahame. Kuhu me tahame investeerida 10-15 aastat järjest ja siis 20 või 30 aasta pärast öelda, et see strateegiline valik oli õige,» märkis ta, lisades, et see, mida me Virumaal teeme või tegemata jätame, on suures kontekstis oluline kogu Eestile.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles