Wilkinsoni süüdistused jätkuvad (6)

Reet Pärgma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Wilkinsoni juhtumi tõttu on praegu aktuaalne teavitaja kaitsmise probleem. Pildil meeleavaldaja paar aastat tagasi Berliinis, kus avaldati toetust Edward Snowdenile, keda ühed peavad salajaste dokumentide lekitamise pärast kangelaseks ja teised kurjategijaks.
Howard Wilkinsoni juhtumi tõttu on praegu aktuaalne teavitaja kaitsmise probleem. Pildil meeleavaldaja paar aastat tagasi Berliinis, kus avaldati toetust Edward Snowdenile, keda ühed peavad salajaste dokumentide lekitamise pärast kangelaseks ja teised kurjategijaks. Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/Scanpix

Danske panga endine töötaja Howard Wilkinson kritiseeris eile Euroopa Parlamendi ees teravalt Eesti finantsjärelevalveasutusi rahapesu tõkestamisel. Kõige hullema kriitikalaviini alla sattus Eesti rahapesu andmebüroo (RAB), mille tööd nimetas Wilkinson erakordselt ebaõnnestunuks.

Näiteks tõi ta ühe ettevõtte, mis avas 2012. aasta juunis Danske Eesti filiaalis konto. 2013. aasta veebruaris raporteeriti sellest RAB-le, kes asus asja uurima ja sulges kahtlased kontod sama aasta 25. septembril.

Tegelikkuses aga ei takistatud raha liikumist, sest sama ettevõte avas uued kontod ja tegutses Eesti filiaalis edasi. «Miks RAB seda ei märganud?» küsis Wilkinson.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles