Personalifirma: Eestis on tippjuhtide põud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiga Ārste-Avotiņa
Aiga Ārste-Avotiņa Foto: Amrop

Personali sihtotsingufirma Amrop Eesti müügitulu kasvas käesoleva aasta esimese kümne kuuga mullusega võrreldes 45 protsenti ning ulatus 492 231 euroni. Kiire kasvu põhjuseks peab ettevõte juhtivtöötajate puudust Eestis.

«2018. aasta on Amrop Eesti 25-aastases ajaloos kõige edukam. Vaid kümne kuuga oleme ületanud terve möödunud aasta 480 541 eurose müügitulu ning tänavu jõuame esmakordselt 500 000 eurose käibeni,» ütles Amrop Eesti juhtivpartner Aiga Ārste-Avotiņa ettevõtte pressiteates.

Avotiņa sõnul kogevad ülemaailmselt 36 protsenti tööandjatest raskusi nõutud oskustega talentide leidmisel – eriti juhtide ja tippjuhtide puhul. «Baltikumis on töötajate puudus meie keeruka demograafilise olukorra ja kasvava majanduse tõttu saanud eriti ilmseks. Enamik edukaid Eesti ettevõtteid mõistavad, et kasvamiseks peavad nad laienema rahvusvaheliselt ning selleks vajavad nad sobivaid juhtivtöötajaid,» leidis ta.

«Kohalikud idufirmad ja eraomandis olevad ettevõtted otsivad tihti spetsiifilisi valdkonnapõhiseid oskusi, mida on nii väiksel turul keeruline leida, seega vajavad nad juhtide leidmiseks piiriülest otsingut,» lisas Ārste-Avotiņa.

Võrreldes kahekümne ja isegi kümne aasta taguse ajaga on sihtotsingu äri Eestis teinud läbi palju muutusi. «Me näeme enda ettevõtet muutumas spetsialiseerunumaks. Tehnoloogia, digitaliseerimine, jaemüük, tootmine, taristu ja tööstuslikud lahendused on sektorid, milles on meie kompetents ja kogemused kõige suuremad ning mida näeme tulevikus veel enam arenevat,» ütles juhtivpartner.

«Samuti on tugevnemas piiriülene koostöö rahvusvaheliste kontorite vahel, mis võimaldab Eesti ettevõtetele pakkuda veelgi laiemat talentide valikut ning tuua siia rohkem töötajaid väljapoolt. Juba praegu on 20 protsenti meie otsingutest Baltikumis regionaalsed,» lisas Ārste-Avotiņa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles