Galerii: Maxima asutaja tahab Tallinna kesklinna ehitada hotelli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu ettevõtjale Mindaugas Bagdonavičiusele kuuluv GVP Invest Estonia plaanib ehitada Tartu maantee 49 asuva Eha Keskuse asemele hotelli.

Ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et Eha Keskuse rekonstrueerimine hotelliks on plaanis 2020. aastal. Selle jaoks on Arhitekt Tarbe OÜ esitanud linnale ka projekteerimistingimuste taotluse viie- kuni kaheksakorruselise hotelli projekteerimiseks.

GVP Invest Estonia kuulub Leedu ettevõttele Invefina UAB, mis kuulub Maxima omanikfirma Vilniaus prekyba endisele vähemusaktsionärile ja Maxima Grupė eksjuhile Mindaugas Bagdonavičiusele.

Möödunud aasta 9. mail ostis GVP Invest aadressil C. R. Jakobsoni 2 // Tartu maantee 49 kinnistu 3,3 miljoni euroga. Praegu asub seal Eha Keskus, mille üürnikeks on muuhulgas Vilniaus prekyba kontserni kuuluvad Maxima toidukauplus ning Euroapteek.

Kinnistu müüjaks oli Paani Varahalduse AS, mis kuulub Austria kodanikule Reinhold Bauerile. Ettevõtte juht on samuti leedulane, Algirdas Rozmanas, kes kuulub ühtlasi Grand Prix kaubamärki kandvate kasiinofirmade juhatusse.

BNS-ile teadaolevalt on kinnistuomaniku esindaja ja arhitekt naabritele esialgseid ideid juba tutvustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles