Eesti Meedia ostab enamusosaluse kahes retrokanalis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann.
Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Meedia ostab 67-protsendilise osaluse Eesti Audiovisuaalse Kultuuripärandi OÜ-s, mis arendab kaht arhiivimaterjale näitavat telekanalit.

Täpsemalt arendab ettevõte telekanaleid Eesti Kanal ja Eesti Kanal+, millest esimene näitab Eesti kõikide teletootjate arhiividel põhinevat publistsistikat ning kultuuri- ja jutusaateid. Teine kanal on omakorda keskendunud teletootjate erinevatele seriaalidele. 

Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul on tegu kahe retrokanaliga. «Eesmärk pole reklaami müük, vaid see, et tagada teletoodangu arhiveerimine. Tulude pool on planeeritud kaabellevi tuludest mitte reklaamist,» rääkis ta BNS-ile. 

Nuutmann avaldas seejuures lootust, et Eesti suuremad teleoperaatorid võtavad need kaks kanalit oma võrkudesse. Läbirääkimised tema sõnul selle nimel ka käivad.

Ostuleping osapoolte ehk Eesti Meedia ja ettevõtte seniste osanike RHC OÜ, Wavelength OÜ ja Xpert Media OÜ vahel sõlmiti 18. oktoobril. Tehingu jõustumine eeldab konkurentsiameti heakskiitu.

Eesti Meedia kontserni kuuluvad telekanalid Kanal 2, Kanal 11, Kanal 12 ja MyHits. Samuti kuuluvad kontserni ajalehed Postimees, Tartu Postimees, Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ning Lõuna-Eesti Postimees ja nende uudisteportaalid, nädalakiri Maa Elu ja ajakirjad Osuti, 60+ ning Kooli Lõpp, trükikoda Kroonpress, uudisteagentuurid BNS Eestis, BNS LT Leedus ja Leta Lätis.

Eesti Meedia kuulub MM Grupp OÜ kontserni. Eesti Audiovisuaalse Kultuuripärandi OÜ omanikud on käesoleval ajal RHC OÜ, Wavelength OÜ ja Xpert Media OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles