Elektrimüüja vahetamine muutub tulevikus kiiremaks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrimüüja vahetusprotsess läheb sujuvamaks.
Elektrimüüja vahetusprotsess läheb sujuvamaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusele elektrisüsteemi ja -turu toimimisega seotud kolm määruse eelnõu, mis muuhulgas vähendab elektrimüüja vahetamise etteteatamise aega 21 päevalt 7 päevale.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul muutub määruste jõustumisel suuremaks ka konkurents elektrimüüjate vahel. «Heaks näiteks sarnase regulatsiooni toimimisest on mobiilside valdkond, kus enne teenusepakkuja vahetust saab senine teenuse pakkuja teha tarbijale parema pakkumise,» ütles minister.

Kehtiva regulatsiooni kohaselt liitub uus tarbija praegu üldjuhul elektri jaotusvõrguga. Tulevikus vabadus suureneb ja liituja saab ise valida, kas ta ühendub põhi- või jaotusvõrguga. Jaotusvõrguga liitumine on üldjuhul odavam, kuid võrguteenus samas kallim. Seega saab liituja ise otsustada, milline lahendus on tema jaoks kulutõhusam.

Elektrisüsteemi ja -turu toimimise määruste muudatused on seotud ühtsete üleeuroopaliste elektrituru võrgueeskirjade jõustumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles