Itaalia võlakirjad pensionifondide soosikute seas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension
Pension Foto: SCANPIX

Eesti kohustuslikud pensionifondid on üliusaldusväärseks peetavate Saksamaa ja Soome võlakirjade kõrval investeerinud riskikartlikke investoreid kulme kergitama panevatesse Itaalia, Ungari, Rumeenia, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Türgi võlakirjadesse, kirjutab Äripäev.

Itaalia, mille kohta kuuleb Euroopas üha rohkem murelikke avaldusi, kuulub mahult lausa kolme populaarsema riigivõlakirja hulka meie suuremates pensionifondides.

Itaalia, Hispaania, Prantsusmaa ja mitme teise üliturvaliseks peetud riigi võlakirjad kaotavad viimasel
ajal järjest enam investorite usaldust, näiteks kärises nende võlakirjade tootluse vahe võrreldes Saksamaa väärtpaberitega möödunud nädalal euro ajaloo suurimaks.

Meie kohalikes II samba fondides olevatest riigivõlakirjadest ulatub mitme tootlus üle riigi jätkusuutmatusele viitava 7 protsendi piiri või on selle lähedal. Samas pole olukorrale ka head lahendust, kuna ainult kõige kindlamate valikutega piirdudes poleks võimalik tootlustega
edukalt teistega konkureerida
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles