Taxify sihib Aafrikas kümnekordset kasvu (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify asutajad Martin ja Markus Villig.
Taxify asutajad Martin ja Markus Villig. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villig ütles väljaandele Reuters, et kavatseb sõidujagamisplatvormi tegevust Aafrikas laiendada järgmise kahe aasta jooksul kuni kümme korda.

Villig ütles, et tema firma, millel on ligemale 15 miljonit klienti ja umbes pool miljonit juhti rohkem kui 25 erinevas riigis, võib sellel aastal kõigi sõitude pealt kokku koguda üle miljardi euro.

«Me näeme Aafrikas üüratult suurt kasvupotentsiaali kasvada järgmise kahe aasta jooksul kuni kümme korda,» ütles Villig. «Me kasvasime möödunud aastal oma sõitude arvu kümme korda ja oleme ka sellel aastal oma sektoris üks kõige kiiremini laienevaid ettevõtteid.»

Taxify sai maikuus Saksa Daimlerilt 175 miljoni euro suuruse rahastuse, et lükata oma peamine konkurent Uber Euroopas troonilt. Kuna paljud juhid pole Euroopas Uberi madalate tasudega sugugi rahul, näeb Taxify võimalust saada Euroopas peamiseks sõidujagamisteenuse pakkujaks.

Kui Uber võtab juhilt 25 protsenti sõidu eest saadud tasust, siis Taxify võtab 15 lootuses, et rõõmsamas tujus juhid pakuvad ka paremat teenust.

Taxifyl ei õnnestunud möödunud aastal saada siiski Londoni turule, kui kohalikud transpordivõimud keeldusid neile andmast litsentsi. Villig pole enda sõnul aga Londoni osas veel alla andnud. «Me peame hetkel Londoni linnaga läbirääkimisi, näitamaks, et me oleme oma ala parimad,» ütles Villig.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles