«Savisaare pank» jookseb tühjaks (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Tallinnas volikogus.
Edgar Savisaar Tallinnas volikogus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna eelmise linnapea Edgar Savisaare eestvedamisel asutatud Ühistupanga ümberkujundamisel võtsid sissepandud raha välja 100 asutajat, kelle seas on ka hulk tuntud Keskerakonna liikmeid, kirjutab Äripäev.

Kui selle aasta kevadel toimunud tulundusühistu Eesti Ühistukapital (endise ärinimega Eesti Ühistupank) korralisel üldkoosolekul otsustati lubada liikmetel kuu aja jooksul esitada avaldus ühistust väljaastumise kohta ning saada tagasi nende tasutud osamakse, kasutasid panga 153 asutajast seda võimalust 100 liiget. Kokku vähenes ühistu omakapital seetõttu 220 470 euro võrra.

Ühistust astusid välja keskerakondlastest riigikogu liikmed Erki Savisaar, Siret Kotka-Repinski, Märt Sults, Karin Tammemägi, Heimar Lenk ja Marika Tuus-Laul.

Samuti tulid ühistust välja kriminaalkaristatud Lauri Laasi, Priit Toobal, Alar Nääme ja Ester Tuiksoo. Ka kunagine Rahvaliidu esimees Villu Reiljan ning Eesti Panga nõukogu liige Kalev Kallo said oma sissepandud raha tagasi. Reiljan 350 eurot ning Kallo 3500 eurot.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles