Nutirakendus vabastab lapsevanemad taksojuhi kohustustest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Paljudes peredes peavad vanemad pidama poole kohaga taksojuhiametit, et lapsed õigeks ajaks kooli või trenni viia. Eesti pere loodud nutirakendus püüab seda probleemi lahendada.

HopKidi idee sai alguse päriselust – Harku valla noor kolmelapseline perekond tundis, et kooli-koju-trenni sõidutamine võttis tohutu aja, ka ühistransport ei klappinud tihti graafikutega, kirjutab vallaleht Saue Valdur.

«Teemat tutvusringkonnas arutades selgus kurb tõsiasi, et seda tõdeb enamik mitmelapselise pere vanematest. Nii saigi alguse HopKid, mis on sõidutamise ja saatmisteenuse platvorm laste turvalise liikumise tagamiseks,» selgitab rakenduse üks loojatest Jana Valliste.

HopKidi eripära tavaliste sõidujagamisplatvormide ning taksodega võrreldes ongi sõidule lisanduv saatmisteenus. Kontrollitud taustaga juht sõidutab lapse õigesse kohta ja annab vajadusel lapse vastuvõtjale üle.

Sõidutajateks/saatjateks on valdavalt teised lapsevanemad, lapsehoidjad või lastega töötanud inimesed, kes peavad vastama kindlatele tingimustele ja läbima taustakontrolli.

Arendamisel on võimalus, kus ühe piirkonna või klassi või huviringi üksteist tundvad lapsevanemad saavad HopKidi platvormi vahendusel laste sõite planeerida ning lapsele kohti üksteise autos broneerida.

Tasu arvestus toimub läbi mudeli sisseistumine/kilomeetrid/aeg ja kasutamiseks tuleb lapsevanemal luua konto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles