Ehitusfirma juht osales kartellis ja andis PERHi tehnikadirektorile altkäemaksu

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Illustratsioon: Raul Mee

Harju maakohus mõistis hiljuti korruptsioonis süüdi ehitusfirma juhi, kes andis altkäemaksu Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) endisele tehnikadirektorile Ivo Millile ja osales ehituskartelli tegevuses, kirjutab Õhtuleht.

Keskkriminaalpolitsei pidas Milli kuritegudes kahtlustatavana kinni mullu 17. jaanuaril ja kohus jättis ta ligi pooleks aastaks vahi alla. Riigiprokuratuuri kinnitusel saadetakse endine haiglajuht kohtu ette lähiajal, aga mitu tema kaasosalist on praeguseks juba kuritegudes süüdi mõistetud.

Oktoobris pidi süüpinki istuma ASi Kose Ehitus juht Andrus Greim, kes andis Millile üle 30 000 eurot altkäemaksu selle eest, et ta mõjutas PERHi ehitus- ja remondihankeid ärimehele kasulikus suunas.

Milli töötas aastail 2009–2017 suurhaiglas tehnikadirektorina, vastutades hoonete ja tehnika arendamise ning korrashoiu eest. Ühtlasi kuulus ta PERHi ehitustööde riigihangete komisjoni, mis valmistas hankeid ette ja osales eduka pakkuja valimisel.

Seitse aastat kestnud Milli «valitsusajal» oli PERHi eelarve kokku üle miljardi euro ja Euroopa Liidu raha toel investeeriti haiglasse üheksakohaline summa – kerkisid uued ja uhked korpused ning muretseti tipptehnikat. See rahahulk pakkus mõistagi ohtralt võimalusi skeemitamiseks.

Loe pikemalt Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles