Eesti investeerimisfond ostab Läti tanklaketi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlaste Kool.
Lätlaste Kool. Foto: Zane Bitere / LETA

Baltikumi suurim erakapitali investeerimisfirma BaltCap Growth Fund (BGF) sõlmis kokkuleppe 30-protsendilise osaluse omandamiseks hiljuti tegevust alustanud Läti kütusetanklate ja mugavuspoodide ketis Kool. 

Käesoleval aastal aktiivselt tegevust alustanud Kool on uus tulija kütuse jaemüügiturule Lätis. Alates ettevõtte loomisest on Kool erinevatelt ettevõtjatelt ning era- ja institutsionaalsetelt investoritelt kaasanud investeeringuteks üle 7,5 miljoni euro, teatas BaltCap.

«Me usume, et Koolil on väga head eeldused saada Läti kütuse jaemüügiturul oluliseks tegijaks, pakkudes suurtele välismaistele mängijatele tugevat kohalikku alternatiivi,» ütles BaltCap Growth Fundi partner Martins Jaunarajs.

«Meil on hea meel, et Baltikumi juhtiv investor on Kooli kontseptsiooni kõrgelt hinnanud ja otsustanud sellesse investeerida. See aitab meil ettevõtet edasi arendada ja 2019. aasta lõpuks avada mitu uut tanklat,» ütles Kooli juhatuse liige Sandijs Šteins.

BaltCap on Baltikumi suurim erakapitali investeerimisfirma, mis finantseerib väljaoste, pakub kasvukapitali ning rahastab taristuprojekte. Alates 1995. aastast on BaltCap hallanud mitut erakapitali investeerimisfondi, millel on kapitali kokku üle 410 miljoni euro ja tehtud on üle 75 investeeringu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles