Hiinlased rajavad Paljassaarde kõrghoone (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare sadam.
Paljassaare sadam. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Põhja-Tallinnasse Kopli tänava ja Paljassaare tee nurgakrundile võib tulevikus kerkida 14-korruseline elu- ja ärihoone, mille jaoks tegi detailplaneeringu algatamisettepaneku hiinlaste suurosalusega Paljassaare One Development OÜ, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Projekti arendaja Paljassaare One Development OÜ osanikeks on muuhulgas 11 Hiina kodanikku, kes omavad 85,53 protsenti ettevõttest.

Praegu menetluses olev detailplaneering, mida eelmisel nädalal arutas Põhja-Tallinna linnaosakogu, näeb ette, et Paljassaare tee 2 tootmismaa muudetaks äri- ja elamumaaks ning sinna rajatakse 14 maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hoone.

«Praegu on seal lihtsalt nullhaljastusega killustikuplats, aga planeeringus on täiesti uus haljastus tehtud, istutatakse uued puud ja tehakse kõnniteed, mis lähevad avalikuks kasutamiseks,» ütles AS K-Projekti projektijuht Olle Mirme, kes esindab detailplaneeringu algatamisettepaneku teinud Paljassaare One Development OÜ-d.

Ta lisas, et tulevikus peaks kogu Paljassaare sadama piirkond tootmisalast segahoonestusalaks muutuma ning uue ilme saama. Samas meri selles paigas ujumiseks ei sobi.

Pikemalt ERRist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles