Ojuland: Aserbaidžaan on üks perspektiivsemaid e-riike

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland koos president Rüütli ja Aserbaidžaani presidendipaariga.
Kristiina Ojuland koos president Rüütli ja Aserbaidžaani presidendipaariga. Foto: Karl Koort

Europarlamendi saadiku Kristiina Ojulandi hinnangul on Aserbaidžaan maailmas üks perspektiivsemaid e-riike, kuna valitsuse poolt on seatud eesmärgiks aastaks 2025 arendada info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektor esimeseks majandusharuks energiasektori ees.

Ojuland osales täna Bakuus toimunud rahvusvahelisel telekommunikatsioonimessil BakuTel 2011, kus esitleti muuhulgas ka erinevate Eesti IT-ettevõtete poolt välja töötatud e-lahendusi.

Messi külastas ka Aserbaidžaani president Ilham Alijev, kes tutvus vastvalminud EHDIS süsteemiga ja talle demonstreeriti Eesti e-äriregistrit.

«Aserbaidžaan on esimene riik, kus Eesti ettevõtted Best Solutions, Cybernetica ja Aktors on edukalt ehitanud ja juurutanud Eestile sarnase e-riigi süsteemi. Pean seda kogemust väga oluliseks sammuks Eesti e-lahenduste edasisel eksportimisel,» ütles Ojuland.

Messil osalevad ka justiitsministeeriumi registrite ja informatsioonikeskus ning ettevõte Mindware. Eesti delegatsiooni koosseisus osaleb messil ka president Arnold Rüütel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles