Endine peaprokurör: Aivar Rehe peaks rääkima (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas
Norman Aas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Danskes käinud rahapesu ajal peaprokuröri ametis olnud praegune advokaadibüroo Sorainen nõunik Norman Aas leiab, et panga eksjuht Aivar Rehe peaks juhtunust rääkima.

Aas oli peaprokurör aastatel 2005–2014, Danske tegevus samas ajavahemikus on praegu rahapesu kahtlusega uurimise all. Postimehele on Aivar Rehe oma vaikimist selgitanud vaikimiskohustustega. «Olen lubanud minule olulistele inimestele, et ma ei anna kommentaare ja hoian oma sõna!» vastas Aivar Rehe septembris Postimehe ettepanekule selgitada aasta pärast tema viimast skandaaliteemalist kommetaari uusi ilmnenud asjaolusid.

Aas rääkis intervjuus Äripäevale , et panga peakontori läbikukkumine ei vähenda siinsete juhtide vastutust, samuti tuleb välja, et rahapesukaasustega kohtusse minnes kaotajaks jäänud prokuröridel võeti hoogu maha.

«Isegi selliseid kaasusi oli, kus suutsime näidata, et ülekande aluseks olevad dokumendid on võltsitud. Samas kohus leidis, et see pole piisav tõend ütlemaks, et raha pärines kuriteost. Prokuratuuris ja politseis kujunes välja pragmaatiline lähenemine,» ütles Aas.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles