Ettevõtjad: nii suur palgatõus on ohtlik (9)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic MRO juht Risto Mäeots
Magnetic MRO juht Risto Mäeots Foto: Liis Treimann

Palga TOPi edetabelis olevad ettevõtjad arvavad, et kõrget töötasu maksvates ettevõtetes hakkab kiire palgakasvu aeg läbi saama. Lennukite hooldusega tegeleva ettevõtte Magnetic MRO juht Risto Mäeots leiab, ehkki nende palgatase on kaks korda Eesti keskmisest kõrgem, ei saa Eesti riigi ekspordi toetamise poliitika juures palgaralli samas tempos enam jätkuda, kirjutas Äripäev.

Keskmiselt töötajale üle 2600 euro kuus maksev lennukihooldusfirma Magnetic MRO oli palgamaksjate tabelis 210. kohal. «Minu arvates ei võiks ega ei tohiks palgad enam tõusta. See on ikkagi üsna meeletu, mis praegu toimunud on,» ütles Mäeots.

Tema sõnul tuleks palgatõusu tagasi tõmmata, sest Eesti ei ole kõige ekspordisõbralikum riik. «Eestis on raske rahvusvahelist äri ajada ja kui me lähtume sellest, et kasv saab tulla vaid siis, kui sa ei keeruta raha riigis sees, vaid teed eksporti, siis ma ei näe, kust see kasv tulla saaks.»

Ettevõtte juht Risto Mäeots ütles, et palgatõusule lagi veel ette tulnud ei ole, kuid Eestis on see suhteliselt käegakatsutav. Mäeots märkis, et Eestis kuluks tegelikult ära üks krahh, mis tõmbaks alla inimeste taevasse kerkinud palgaootused.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles