Briti naelale ennustatakse jaanuaris euroga võrdsustumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti naelad
Briti naelad Foto: wikimedia.com

Suurbritannia majandusprobleemide süvenemise tõttu võib Briti naelsterling ekspertide hinnangul juba jaanuaris langeda euroga võrdse kursi peale.



Kaugel see enam ei ole, sest uue aasta algul võrdus nael 1,02 euroga. Eelmisel aastal nõrgenes nael euro suhtes umbes veerandi võrra ja eriti järsult kukkus see aasta lõpul, kirjutas Helsingin Sanomat.

Küsimus ei ole aga euro tugevuses, vaid naela nõrkuses, sest see on nõrgenenud ka USA dollari suhtes.

Naelsterlingi nõrgenemisele on kaasa aidanud Briti valitsuse rakendatud majanduse elavdamise pakett, mis põhineb suurel võlavõtul ja halvendab riigi majanduse tasakaalu.

Majandusanalüütikud ennustavad, et Inglise Pank langetab järgmisel nädalal baasintressi seniselt kahelt protsendilt 1,25 protsendile.

Kui nael langeb alla euro, on see brittidele valus tagasilöök. Euro tekkimisel kümme aastat tagasi maksis üks nael 1,40 eurot ja 2000. aasta kevadel võrdus nael 1,75 euroga.

Eesti Panga kursi järgi maksis nael täna 16,3369 krooni, euro aga fikseeritult 15,6466 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles