Võlgnike vastu aitab präänik ja piits (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga korteriühistu renoveerimistööd.
Valga korteriühistu renoveerimistööd. Foto: Arvo Meeks

Postimees uuris Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikmelt Urmas Mardilt, mida krooniliste võlglaste taltsutamiseks seaduse abiga teha saab. Mardi ütles, et kuigi võlglaste arvu kohta statistika puudub, on korteriomanikud, kes jätavad pikalt kommunaalkulud maksmata, korteriühistutes väga levinud probleem, millega tegeletakse vaat et iga päev.

Mardi selgitas, et ühistul on võlglaste pihtide vahele võtmiseks mitu võimalust. Esimese asjana tuleks võlgnikuga kohtuda ja uurida, miks ta arveid ei maksa. Kui on võimalik, tuleks sõlmida võla ajatamise kokkulepe ja paika panna maksegraafik. See võib Mardi sõnul tähendada ka psühholoogilist mõjutamist.

Järgmine võimalus on pöörduda kohtu poole ja teha maksekäsu kiirmenetluse avaldus. See tähendab, et asi lahendatakse kohtuistungita. Sel juhul ei tohi ühistu nõue ületada 6400 eurot. Kui kohus rahuldab ühistu maksekäsu taotluse, tuleb see võlgnikul viivitamata täita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles