Ärituus Peterburist lükkas Tallinna partnerid üle parda (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi ettevõtja Vladislav Bobrov Tallinnas Bentley esinduse ees, mis asub talle kuuluvas Laeva 2 ärimajas.
Peterburi ettevõtja Vladislav Bobrov Tallinnas Bentley esinduse ees, mis asub talle kuuluvas Laeva 2 ärimajas. Foto: Konstantin Sednev

Eestis mitme ärikinnistu omanik, peterburilane Vladislav Bobrov (48) loobus avalikkuse ees salatsemisest, kui äriliste erimeelsuste tõttu läksid tema teed venelastele diskreetset investeerimisteenust pakkunud Capital Milliga lahku.

2000. aasta algul Eestis elu armastuse leidnud Bobrov tõi oma ettevõtluse siia ja vastandab ennast selgesõnaliselt Venemaal valitsevatele äritavadele. Tänavu investeeringud Capital Milli tiiva alt ettevõttesse Direct Invest Group viinud Bobrov juhib ärisid haldusfirma Direct Invest Management kaudu, kus tema partnerid on Fjodor Poljakov ja Vitali Kõllomets.

Millisena näete Danske panga ümber lahvatanud rahapesuskandaali?

Mulle on see olukord täiesti arusaamatu. Tegemist on veidra Eestist üle sõitmisega. Ma saan aru, milleks rahapesu skeeme vajatakse Venemaal, kus kogu süsteem ongi sellele üles ehitatud. Eestis pole skeemidel mõtet, sest siin võid kõik vajaliku täiesti legaalselt kätte saada.

Venelaste soov Eestisse raha vedada tundub veider, sest siin puudub ülevoolava jõukuse demonstreerimise kultuur. Ma saan aru, kui raha veetakse Itaaliasse või Inglismaale, kus ostetakse maju, sõidetakse ringi Bentley’ga, juuakse kokteile ja patseeritakse hiigelkallite kleitidega, mis võimaldab tunda ennast suurena.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles