Tippjuhtide otsija: tippjuhtide otsimine muutub kasvavate ootuste pärast üha keerulisemaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: john rowley / picture alliance / moodboard

Tippjuhtide otsimine on muutumas üha keerulisemaks, tõdeb globaalse haardega tippjuhtide sihtotsingu võrgustiku Amrop endine juht ja praegune partnerite nõukogu esimees Ulrich Dade.

Dade sõnul seatakse tippjuhtidele üha kõrgemaid ootusi õigete strateegiliste otsuste langetamisel ja ettenägelikkust oodatakse üha noorematelt inimestelt, kirjutab Äripäev.

Dade näeb, et sisuliselt otsitakse praeguste ettevõtete tippjuhtide sekka inimesi, kellel on kogemusi pea igal elulalal ja kes suudab firmaomanikele lubatud strateegilised eesmärgid muuta reaalseks tooteks või töövoogu uuendades kasumiks.

Pealtnäha tundub, et tippjuhi kohale kandideerimine on poliitikasse minek, kus võidab see, kes suudab lubada kõige enam, ja kaotab see, kes oma lubadusi täita ei suuda. Ulrich Dade tõdeb, et tema pole näinud veel ühtegi poliitikut, kes oleks tema hinnangul olnud edukas ettevõtte tippjuht.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles