Ettevõtlusminister: esmalt Eesti enda ressursid, siis alles võõrtööjõud

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Tammisti juhitud äridelegatsiooni kohtumistel Hiinas Shenzheni linnas avanesid mitmed koostöövõimalused Eesti majanduse arenguks – Hiina partnerite koostööhuvi Eestiga on tõsine.
Rene Tammisti juhitud äridelegatsiooni kohtumistel Hiinas Shenzheni linnas avanesid mitmed koostöövõimalused Eesti majanduse arenguks – Hiina partnerite koostööhuvi Eestiga on tõsine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veidi üle kuu ametis olnud infotehnoloogia- ja ettevõtlusminister Rene Tammisti (SDE) sõnul annab saja euro suurune palgatoetus omavalitsustele motivatsiooni, et töökohti oma valda meelitada ja neid ka seal hoida.

Olete öelnud ka, et idufirmadel peaks olema kergem elu. Miks just neil? Traditsioonilistel firmadel pole ka kerge.

Ma ei tahaks kindlasti vastandada idufirmasid traditsioonilisele majandusele. Peame aru saama, et oleme globaalses konkurentsis. Paljud riigid sooviksid, et Eestis häid tulemusi teinud idufirmad oleksid nende riikides. Selles konkurentsis on minu visioon, et meie idufirmade ettevõtluskeskkond peaks olema maailma parim. Peaksime pingutama selle nimel, et võimalikult paljud neist tahaksid siin oma ettevõtlusega tegeleda. Üks algatus on maksuosaku fond, mis võimaldaks idufirmadel oma tööjõukulusid pikema aja peale ajatada. Riik tasuks nende tööjõukulud teatud mahus ja nad saaksid kapitali, mida kaasavad, panna oma äri arendusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles