Geopoliitilised pinged Saudi Araabiaga kergitavad nafta hindu

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia riikliku naftatootja Aramco rafineerimistehas ja naftaterminal Ras Tanuras.
Saudi Araabia riikliku naftatootja Aramco rafineerimistehas ja naftaterminal Ras Tanuras. Foto: AHMED JADALLAH / REUTERS

Toornafta futuurid tegid esmaspäeval järsu tõusu seoses geopoliitiliste pingetega saudist ajakirjaniku Jamal Khashoggi kadumise ümber.

Brenti toornafta kallines 98 sendi võrra ehk 1,22 protsenti, saavutades hinna 81,41 dollarit barreli kohta. Tegu on kõige suurema hinnatõusuga pärast üheksandat oktoobrit. USA toornafta futuurid kallinesid 80 sendi võrra ehk 1,12 protsenti hinnale 72,15 dollarit barreli kohta.

Saudi Araabia on sattunud suure poliitilise pinge alla seoses saudist ajakirjaniku Jamal Khashoggi kadumisega, kes Türgi võimude sõnul mõrvati ja tükeldati 02. oktoobril Istanbulis, Saudi Araabia konsulaadi külastuse ajal. Khashoggi oli aktiivne Saudi kuningliku perekonna kriitik ja väljaande Washington Post kolumnist.

Saudi riiklik uudisteagentuur SPA teatas pühapäeval, et kuningriik ei talu mitte mingisuguseid sanktsioonide ähvardusi teiste riikide poolt ja on valmis vastama karmilt kõigile meetmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles