POSTIMEHE INTERVJUU Inglise keskpankur: uus majanduskriis võib tulla küberrünnakust (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise Panga peaökonomist Andy Haldane ütles, et tähtis on vaadata inimeste probleeme igapäevatasandilt, mitte kümne kilomeetri kõrguselt elevandiluutornist.
Inglise Panga peaökonomist Andy Haldane ütles, et tähtis on vaadata inimeste probleeme igapäevatasandilt, mitte kümne kilomeetri kõrguselt elevandiluutornist. Foto: Liis Treimann

Inglise Panga peaökonomist Andy Haldane muretseb, et keskpangad on end maha mänginud, sest tavainimesed ei mõista ega usalda neid. Selle vastu aitaks talupojatarkus, on ta kindel.

«Põhiline häda on selles, et keskpangad tegelevad asjadega, millest tavalised inimesed aru ei saa. Ja nad ei usalda seda, mida me teeme. See on väga loogiline, sest kuidas sa saadki usaldada midagi, mida sa ei mõista. Samas avalikud asutused, näiteks keskpangad, on loodud selleks, et nad inimesi ja rahvast teeniksid. See on põhjus, miks me üldse eksisteerime.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles