Ettevõtete romulas tehti suurpuhastus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Rosin.
Marie Rosin. Foto: Margus Ansu

Kui veel kolm aastat tagasi seisis äriregistri romulas tuhandeid ettevõtteid, kel oli majandusaasta aruanne tosinkond aastat esitamata, siis praeguseks on võetud ette suurpuhastus ja selliseid ettevõtteid on alles vaid käputäis. Ettevõtte kustutamisel saab kaalukeeleks maksuameti sõna.

Justiitsministeeriumi andmetel on praegu äriregistris kaks äriühingut, kes pole aruannet alates 2010. aastast esitanud. Ettevõtete hoogustunud kustutamist äriregistrist põhjendas ministeeriumi kohturegistrite talituse nõunik Berit Loog sellega, et ühingu võib registrist kustutada seaduse järgi ka siis, kui esitamata on vaid viimase aruandeperioodi majandusaasta aruanne. «Ühingute majandusaasta aruande esitamist või selle mitteesitamist kontrollitakse korraliselt,» ütles ta. Samas möönis Loog, et registrisüsteemi päringute täiendamisega on mitmel aastal majandusaasta aruande esitamata jätnud ühinguid rohkem leitud, tänu sellele on registripidaja töö korrektsem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles