Milrem ehitab Tapale lahingumasinatele uue remondihalli

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad harjutamas CV90 lahingumasinate ja Scoutspataljoni kaitseväelastega.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Ajateenijad harjutamas CV90 lahingumasinate ja Scoutspataljoni kaitseväelastega. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti kaitsetööstusettevõtte Milrem LCM alustas Tapale uue remondihalli ehitust, kus hakatakse pakkuma elutsükli haldusteenust kaitseväe uutele lahingumasinatele CV90 ja muule soomus- ning rivitehnikale.

Esimese ehitusetapi lõpuks saab töökojas korraga remontida kuni kuus CV90 lahingumasinat või muud lahingutehnikat. Töökoda sisustatakse ja mehitatakse selliselt, et pakkuda kõiki remondi- ja hooldusteenuseid, mida kaitseväe sõidukid vajavad. Remondihalli ehitusel arvestatakse kõikide kõrgendatud turvalisusmeetmetega, mis võimaldab lahingutehnikat territooriumil hoida.

«Meile on oluline olla kliendile võimalikult lähedal ning selleks pole paremat kohta, kui Tapal, 1. jalaväebrigaadi vahetus läheduses,» märkis Milrem LCMi juhatuse esimees Ingvar Pärnamäe.

Hollandist ostetud 44 jalaväe CV90 lahingumasina hoolduse peatöövõtja on sõidukite tootja, Rootsi päritolu BAE Systems Hägglunds, millega Milrem LCM sõlmis koostööleppe selle aasta alguses. «Pikemas perspektiivis tekib meil võimekus teenindada vajadusel ka Tapal paiknevat liitlasvägede tehnikat,» lisas Pärnamäe.

Milrem LCM on Eesti kaitsetööstusettevõte, millest 60 protsenti kuulub Soome Patriale ning 40 protsenti Eesti Mootor Grupile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles